fbpx
Generhvervelse af kørekort2024-01-30T12:13:34+01:00

Generhvervelse af kørekort

Hvis du er blevet frakendt retten til at køre bil, spekulerer du måske over, hvordan du kan få dit kørekort tilbage.

Du er ikke alene. Det kan være en forvirrende proces, men vi er her for at hjælpe dig. Vi hjælper dig gennem de forskellige trin i at få dit kørekort tilbage og sørger for, at alt bliver gjort i overensstemmelse med loven.

Betinget Frakendelse af førerretten

En betinget frakendelse betyder, at du beholder dit kørekort, hvis du består en køreprøve inden for den fastsatte frist. Det varer normalt 6 måneder.

Hvis du ikke består en af prøverne (det vil sige både en teoriprøve og en køreprøve), skal du aflevere dit kørekort. Du får det tilbage, når du har bestået begge prøver.

Du behøver ikke at tage nogen teori- eller kørelektioner før du tager din køreprøve, men det er en god ide at få genopfrisket din viden, når det gælder teori, og få en kørelærer til at sikre, at dine kørerutiner er lige efter bogen.

Bliv kontaktet

En af vores kørelærere vil ringe dig op hurtigst muligt

Ubetinget Frakendelse af førerretten

Du skal aflevere dit kørekort til politiet, når du er frakendt førerretten. Dit kørekort genoptages først, når frakendelsestiden er udløbet, og du har bestået en kontrollerende køreprøve.

Har du været frakendt kørekortet i tre år eller mere, får du ”kun” kørekort til kategori B (alm. bil). Havde du flere kategorier i dit gamle kørekort, skal du til kontrollerende prøve i de kategorier, som du gerne vil have tilbage.

Hvis din ubetinget frakendelse er sket på grund af spirituskørsel, skal du også gennemføre et Alkohol, Narko og Trafik Kursus, også kaldes ANT-kursus, før du får kan gå op til en ny kontrollerende køreprøve.

Kontrollerende køreprøve

En køreprøve består typisk af en teoretisk og praktisk prøve. Om du tager lektioner på forhånd, er op til dig, men det kan hjælpe at få et par lektioner.

Du kan kun få dit kørekort tilbage, hvis du består køreprøven.

I særlige tilfælde kan du dog blive fritaget for at bestå en prøve for en bestemt køretøjskategori. En person kan f.eks. blive fritaget for motorcykelprøven, hvis han eller hun ikke længere er i stand til at tage en motorcykelprøve (f.eks. hvis personen er blevet handicappet og derfor ikke længere er fysisk i stand til at køre motorcykel, men ville være i stand til at køre en bil med særligt installeret udstyr).

Du skal enten selv bestille køreprøven hos kommunen eller gennem en kørelærer.

Kørselsforbud

Hvis du har fået et kørselsforbud, skal du aflevere dit kørekort til politiet. Du kan først få dit kørekort tilbage, når du har taget et særligt kørekursus og bestået en køreprøve.

Hvis kørselsforbuddet skyldes spirituskørsel, skal du tage et kursus om alkohol, narkotika og trafik (ANT) i stedet for særlige køretimer.

Du kan få mere at vide om, hvad der sker, når du bliver dømt for spirituskørsel, og hvordan du får dit kørekort tilbage, på denne side: https://antk.dk/

Særlig køreundervisning

Hvis du har fået kørselsforbud, skal du gennemføre et særligt kørekursus hos en godkendt kørelærer, før du kan tage køreprøven. Det særlige kørekursus dækker fire udvalgte dele af det generelle undervisningsprogram, som du tager til den generelle køreprøve:

-Trafikadfærd

-Grundlæggende færdselsregler

-Manøvrer på vejen

-Særlige risikoforhold.

Uddannelsen skal omfatte mindst 8 lektioner i teorilokalet og mindst 8 kørelektioner. Uddannelsen skal vare mindst otte dage.

Generhvervelse af kørekort i Ballerup og omegn

Generhvervelse af kørekort i Ballerup, Skovlunde, Måløv og Herlev ved betinget eller ubetinget frakendelse.

Betinget frakendelse

Hvis du har fået en betinget frakendelse af kørekortet og har 3 måneder til at møde op til køreprøven, er det vigtigt, at vi modtager din ansøgning fra politiet i god tid, så vi kan forberede din teoriprøve. Ansøgningen vil have en dato stemplet på sig. Fra denne dato har du 3 måneder til at få arrangeret en prøve; hvis du overskrider fristen, skal du aflevere dit kørekort til politiet.

Du skal medbringe både dit kørekort og dit teoriprøvebevis på dagen for den praktiske prøve. Hvis du ikke består, beholder den sagkyndige dit kørekort.

Ubetinget frakendelse

Hvis du skal generhverve dit kørekort efter en ubetinget frakendelse, skal du tage en køreprøve. Det kræver både en teori- og en praktisk køreprøve.

Den praktiske køreprøve kan tidligst aflægges en måned før udløbet af frakendelsesperioden. Du skal ansøge politiet om retten til at få dit kørekort tilbage og udfylde et ansøgningsskema, som skal afleveres til Borgerservice. Ansøgningen kan afhentes på køreskolen eller i borgerservice, og der skal vedlægges et nyt foto. Ring til os så vi kan hjælpe dig godt i gang.

Generhvervelse af kørekort I Ballerup ved kørselsforbud

Hvis du begår en alvorlig trafikforseelse inden for de første 3 år efter, at du har fået kørekort, får du et kørselsforbud, dvs. dit kørekort vil være betinget i de første 3 år.

Det betyder, at du ikke må køre bil igen, før du har gennemgået et nyt særligt kørekursus, som består af mindst 8 teorilektioner og 8 køretimer med en kørelærer, og du skal tage en ny prøve (både teori- og praktisk køreprøve).

Generhvervelse af kørekort FAQ

Hvor lang tid har jeg til at generhverve mit kørekort?2022-12-13T15:46:42+01:00

En betinget frakendelse betyder, at du beholder dit kørekort, hvis du består en køreprøve inden for den fastsatte frist. Det varer normalt 6 måneder.

Hvor mange forsøg har jeg til generhvervelse af kørekort?2022-12-13T15:47:03+01:00

Du har kun to forsøg til hver prøve, hvis du vil beholde dit kørekort, herunder de kategorier, som dit kørekort var gyldigt til før frakendelsen.

Hvad koster generhvervelse af mit kørekort?2022-12-13T15:46:28+01:00

Generhvervelse af dit kørekort koster hos Quick Trafikskole 2549kr. Der skal aflægges både en teoriprøve og en praktisk prøve ved generhvervelse og kontrollerende prøve.

Hvor mange klip må jeg få efter generhvervelse?2022-12-13T15:47:37+01:00

Hvis du har fået dit første kørekort for mindre end tre år siden, vil du få kørselsforbud efter kun to klip inden for tre år.

Et kørselsforbud betyder, at du skal have særlige køretimer, før du kan tage en ny køreprøve. Særlige køretimer består af 8 lektioner teori og 8 lektioner praktisk kørsel.

Hvis du er over 18 år og er blevet dømt for to eller flere overtrædelser inden for de seneste tre år, vil dit kørekort blive inddraget i mindst seks måneder. Du skal derefter bestå en køreprøve, før det kan genindføres.

Kan jeg generhverve mit kørekort før tid?2022-12-13T15:47:18+01:00

Hvis du er blevet frakendt retten til at køre bil, kan det være en hård pille at sluge.

Men der er måder at komme tilbage bag rattet igen.

Genindførelse af et kørekort før udløbet af frakendelsesperioden kan kun under særlige omstændigheder godkendes af domstolene. Dette kan dog tidligst ske, når der er gået tre år af frakendelsesperioden.

Hvad siger vores elever?

Mille Bjørn Ohlsen


Super godt forløb hos Quick Trafikskole!

Har netop fået kørekort hos Quick Trafikskole. Super godt forløb! Teoriundervisningen hos Mohamed var fin at komme igennem og let forståelig. Også super god oplevelse med køretimer…

Ahmet Deniz Demirci


Rigtig mange tak for en god fornøjelse

Rigtig mange tak for en god fornøjelse. Det kan klar anbefales, at tage kørekortet her.

YG


Mohamed er en fantastisk kørelærer

Mohamed er en fantastisk kørelærer, og har virkelig nydt det her forløb sammen med ham. En fleksibel og høflig mand, som virkelig kan finde ud af sit arbejde. Kan klart anbefale denne køreskole.

franklin feyeh


Rigtig god køreskole

De Kørelærer Mohamed & Soroush har været meget hjælpsomme, venlige og tålmødige med mig og min mand. De støttede os hele vejen, indtil vi fik endelig vores dansk kørekort.
Tak for alt.
Cosette & Franklin

Kenn


De bedste anbefalinger

Vores søn har netop fået sit kørekort efter et helt igennem professionelt forløb hos Mohammed ved Quick Trafikskole i Ballerup.
Her bliver eleverne ført igennem forløbet med en klar plan og intet virker overladt til tilfældighederne.

Aya


Bedste køreskole

Bestod første køreprøve, da det er en virkelig god køreskole, hvor man kan mærke kørelærerens engagement i at man bliver en god bilist! Kan varmt anbefales

Andreas


Ballerups bedste køreskole

Jeg har efter lidt over 3 måneder fået mit kørekort igennem Quick. Alt har gået lige efter bogen, med gode kørelærer der bedømmer ens kørsel, og tager stilling til hvor i processen man er!

jaspreet Saggu


Bedste køreskole nogensinde😎

Kan helt klart anbefales herfra.
Bedste oplevelse hos Quick Trafikskole.
Gik fra en anden køreskole til denne, hvor det sp endte med jeg bestod.
En stor anbefaling herfra.

Dansk kørelærer-Union
Trafikstyrelsen
Rådet For Sikker Trafik
Ballerup Kommune
Politi
Go to Top