fbpx
Generhvervelse af kørekort i Skovlunde2024-01-02T12:22:02+01:00

Generhvervelse af kørekort i Skovlunde

At miste sin kørekort er aldrig en let proces. Det kan føles som et stort tilbageslag og kan give mange spørgsmål og bekymringer. Hvis du er i denne situation, kan det være svært at vide, hvordan man går frem for at få ens kørekort tilbage. Men frygt ej!

Vi er her for at hjælpe dig gennem denne svære tid. I denne artikel vil vi guide dig igennem de forskellige trin i generhvervelse af kørekortet, og sørge for at alt bliver gjort i overensstemmelse med loven. Vi vil komme ind på emner som betinget frakendelse, ubetinget frakendelse, kontrollerende køreprøve og kørselsforbud.

Betinget frakendelse af førerretten: hvad det betyder og hvordan man håndterer det

At blive frakendt førerretten kan være en skræmmende oplevelse, men det er vigtigt at forstå, at der er forskellige typer af frakendelser. En betinget frakendelse er en form for midlertidig frakendelse, hvor du kan bestå en køreprøve inden for en bestemt tidsperiode for at beholde dit bilkørekort.

En betinget frakendelse kan følge fra en køresag som fx overskridelse af færdselsreglerne eller spirituskørsel. Denne frakendelse gælder typisk i 6 måneder. Det er vigtigt at du består både teoriprøven og køreprøven, før tidsperioden udløber ellers vil dit kørekort blive frakendt ubetinget.

Det er en god idé at få genopfrisket din teorividen og tage et par kørelektioner for at forbedre dine kørerutiner. Det kan hjælpe dig med at bestå køreprøven og få dit kørekort tilbage. Det er også vigtigt at holde øje med fristen for køreprøven, så du ikke går glip af chancen for at beholde dit kørekort.

Sørg for at tage kontakt til køreskolen eller kommunen for at bestille køreprøven i god tid. Og i tilfælde af at du ikke består prøverne, er det vigtigt at tage ansvar og ikke tage chancer med at køre uden gyldigt kørekort

Bliv kontaktet

En af vores kørelærere vil ringe dig op hurtigst muligt

Ubetinget frakendelse af førerretten: konsekvenser og hvordan man genoptager kørekortet

En ubetinget frakendelse af førerretten kan have alvorlige konsekvenser, da det betyder, at du skal aflevere dit kørekort til politiet og vente på at frakendelsestiden er udløbet, før du kan genoptage dit kørekort. Frakendelsestiden kan variere alt efter hvilken form for kørsel, der førte til frakendelsen, og kan være alt fra et par måneder til flere år.

Hvis du ønsker at genoptage dit kørekort efter en ubetinget frakendelse, skal du bestå en kontrollerende køreprøve. Dette er en praktisk prøve, hvor en kørelærer vurderer, om du er i stand til at køre sikkert og lovligt. Hvis du har været frakendt kørekortet på grund af spirituskørsel, skal du også gennemføre et Alkohol, Narko og Trafik Kursus (ANT-kursus) før du kan gå op til kontrollerende køreprøve.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at hvis din ubetinget frakendelse er sket for mere end tre år siden, vil du kun få et kørekort til kategori B (alm. bil), selvom du måske havde flere kategorier i dit gammel kørekortbevis.

Kontrollerende køreprøve: hvordan man forbereder sig og består

At genoptage dit kørekort efter en frakendelse kan være en nervepirrende proces, men det er vigtigt at forberede sig grundigt, så man kan give sig selv de bedste chancer for at bestå den kontrollerende køreprøve.

For det første bør du undersøge, hvilke krav der gælder for din specifikke køretøjskategori. Kravet kan variere alt efter om det er en bil, motorcykel eller lastbil. Når du har kendskab til kravene, kan du begynde at forberede dig til køreprøven.

Det kan være en god idé at tage kørelektioner med en erfaren kørelærer. På den måde kan du få genopfrisket din teori og få trænet dine kørerutiner, så du er så godt forberedt som muligt. Kørelæreren kan også give dig råd og tips om, hvordan man består køreprøven.

Kørselsforbud: hvornår det gælder og hvordan man håndterer det.

Et kørselsforbud er en restriktion, der kan pålægges af politiet eller en domstol, hvis man har begået en trafikforseelse. Kørselsforbud kan pålægges for en bestemt periode eller indtil videre, og kan gælde for en eller flere køretøjskategorier.

En af de mest almindelige årsager til et kørselsforbud er spirituskørsel, hvor man kan blive idømt et kørselsforbud fra et til tre år, afhængigt af graden af spirituskørsel. Det kan også pålægges for andre alvorlige trafikforseelser som f.eks. høj hastighed, uagtsomt manddrab eller kørsel under påvirken af stoffer.

Et kørselsforbud betyder, at man ikke må køre bil i den periode, det er pålagt. Hvis man bryder et kørselsforbud, kan det medføre yderligere straffe, såsom bøder eller fængsel.

For at genoptage kørekortet efter et kørselsforbud, skal man vente til forbuddet er udløbet, og derefter bestå en kontrollerende køreprøve. Man skal også kunne fremvise et gyldigt kørekort og eventuelt et ANT-kursusbevis, hvis kørselsforbuddet er pålagt på grund af spirituskørsel.

For at forberede sig til kontrollerende køreprøve, kan det være en god idé at tage nogle kørelektioner for at genopfriske sine kørerutiner og få rådgivning fra en kørelærer. Man kan også gennemgå trafiksikkerhedsregler og teori, som er relevante for den kategori af køretøj, man ønsker at genoprette kørekortet i.

Generhvervelse af kørekort FAQ

Hvor lang tid har jeg til at generhverve mit kørekort?2022-12-13T15:46:42+01:00

En betinget frakendelse betyder, at du beholder dit kørekort, hvis du består en køreprøve inden for den fastsatte frist. Det varer normalt 6 måneder.

Hvor mange forsøg har jeg til generhvervelse af kørekort?2022-12-13T15:47:03+01:00

Du har kun to forsøg til hver prøve, hvis du vil beholde dit kørekort, herunder de kategorier, som dit kørekort var gyldigt til før frakendelsen.

Hvad koster generhvervelse af mit kørekort?2022-12-13T15:46:28+01:00

Generhvervelse af dit kørekort koster hos Quick Trafikskole 2549kr. Der skal aflægges både en teoriprøve og en praktisk prøve ved generhvervelse og kontrollerende prøve.

Hvor mange klip må jeg få efter generhvervelse?2022-12-13T15:47:37+01:00

Hvis du har fået dit første kørekort for mindre end tre år siden, vil du få kørselsforbud efter kun to klip inden for tre år.

Et kørselsforbud betyder, at du skal have særlige køretimer, før du kan tage en ny køreprøve. Særlige køretimer består af 8 lektioner teori og 8 lektioner praktisk kørsel.

Hvis du er over 18 år og er blevet dømt for to eller flere overtrædelser inden for de seneste tre år, vil dit kørekort blive inddraget i mindst seks måneder. Du skal derefter bestå en køreprøve, før det kan genindføres.

Kan jeg generhverve mit kørekort før tid?2022-12-13T15:47:18+01:00

Hvis du er blevet frakendt retten til at køre bil, kan det være en hård pille at sluge.

Men der er måder at komme tilbage bag rattet igen.

Genindførelse af et kørekort før udløbet af frakendelsesperioden kan kun under særlige omstændigheder godkendes af domstolene. Dette kan dog tidligst ske, når der er gået tre år af frakendelsesperioden.

Hvad siger vores elever?

Mille Bjørn Ohlsen


Super godt forløb hos Quick Trafikskole!

Har netop fået kørekort hos Quick Trafikskole. Super godt forløb! Teoriundervisningen hos Mohamed var fin at komme igennem og let forståelig. Også super god oplevelse med køretimer…

Ahmet Deniz Demirci


Rigtig mange tak for en god fornøjelse

Rigtig mange tak for en god fornøjelse. Det kan klar anbefales, at tage kørekortet her.

YG


Mohamed er en fantastisk kørelærer

Mohamed er en fantastisk kørelærer, og har virkelig nydt det her forløb sammen med ham. En fleksibel og høflig mand, som virkelig kan finde ud af sit arbejde. Kan klart anbefale denne køreskole.

franklin feyeh


Rigtig god køreskole

De Kørelærer Mohamed & Soroush har været meget hjælpsomme, venlige og tålmødige med mig og min mand. De støttede os hele vejen, indtil vi fik endelig vores dansk kørekort.
Tak for alt.
Cosette & Franklin

Kenn


De bedste anbefalinger

Vores søn har netop fået sit kørekort efter et helt igennem professionelt forløb hos Mohammed ved Quick Trafikskole i Ballerup.
Her bliver eleverne ført igennem forløbet med en klar plan og intet virker overladt til tilfældighederne.

Aya


Bedste køreskole

Bestod første køreprøve, da det er en virkelig god køreskole, hvor man kan mærke kørelærerens engagement i at man bliver en god bilist! Kan varmt anbefales

Andreas


Ballerups bedste køreskole

Jeg har efter lidt over 3 måneder fået mit kørekort igennem Quick. Alt har gået lige efter bogen, med gode kørelærer der bedømmer ens kørsel, og tager stilling til hvor i processen man er!

jaspreet Saggu


Bedste køreskole nogensinde😎

Kan helt klart anbefales herfra.
Bedste oplevelse hos Quick Trafikskole.
Gik fra en anden køreskole til denne, hvor det sp endte med jeg bestod.
En stor anbefaling herfra.

Go to Top